Logo WICECUYABENO LODGE

 

EnglishEspañolFrançaisNederlandsDeutschChineseRussian

 

EL CAJAS NATIONAAL PARK, ECUADOR

El Cajas Nationaal Park, Ecuador

EL CAJAS NATIONAAL PARK, ECUADOR, IS ÉÉN VAN DE SCHITTERENDSTE PARKEN. 't best-bewaarde geheim van de Andes: Wat andere Andeslanden niet willen dat je weet...

Het ongeveer 29.000 ha grote El Cajas Nationaal Park varieert in hoogte tussen 3100m en 4450m en ligt op een uurtje rijden van de stad Cuenca (30km). Met zo'n 270 meertjes, is het nationale park tot "Ramsar Wetland van Internationaal Belang" verklaard en het is het meren-rijkste Andes park. Een nieuwe weg van Cuenca naar Guyaquil loopt dwars door het park. Daardoor het nu het best toegankelijke paramo park van Ecuador, en met één van de mooiste paramo landschappen van het land, belist een bezoek waard. De weg was destijds erg controversieel vanwege de mogelijke effecten op het nationale park, maar zoals die er nu ligt, biedt deze de bezoekers toegang tot schitterend landschappen, die voorheen alleen toegankelijk waren voor geharde wandelaars die dagenlang konden wandelen op hoogtes van meer dan 4000 meter. Nu kan iedere toerist met een goede gezondheid genieten van één van de mooiste hoge Andes parken ter wereld. Wij organiseren dagtochten die beginnen met het vroeg in de ochtend ophalen vanaf je hotel. Daarna nemen we je mee mee naar een schitterend meer op wat lagere hoogte (circa 3500m) met prachtig Andes nevel bos en daarna nemen we je mee naar het bezoekerscentrum dat op de 3979 m hoge bergpas ligt met een schitterend uitzicht over de paramo. Van daaruit nemen we je mee op wandeling langs paramo meren en schitterende overblijfselen van het hoogste Andes bos, het Polylepis reticulata bos.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over het Cuyabeno Reservaat, onze Cuyabeno Lodge (50% eigendom van Nederlandse natuurbeschermingsbioloog) in het bijzonder, en Ecuador in het algemeen. Onze lodge ligt op een eilandje aan de rand van het het Cuyabeno Meer, het mooiste plekje in het mooiste Amazone reservaat in heel Zuidamerika.  Hier vind je ons programma. Onze website heeft honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken.

 

Een wetenswaardigheid: Voordat Cuenca over de weg vanaf de kust toegankelijk was, werden gedemonteerde auto's door Indianen over de Inca route van Guyaquil naar Cuenca gedragen.

 

El Cajas National Park  is de voornaamste bron van drinkwater voor de stad Cuenca, Ecuador, Wereld Erfgoed, en daarom heeft de nationale overheid een beheerscontract met de stad opgesteld om het park te beheren.

 

Het weer van Cajas

Zoals op elke paramo in Ecuador, is het weer er zeer wisselvallig, en het kan er snel veranderen van een fel blauwe wolkenloze hemel naar een koude grauwe lucht met motregen en mist. Als dat gebeurt, laat je er niet door ontmoedigen, want het landschap is onder alle omstandigheden schitterend. Februari - Juli is het natte seizoen met veel motregen en mist, terwijl Augustus - Januari gewoonlijk meer zon heeft, maar ook meer wind. 's Nachts kan de temperatuur tot rond het vriespunt, terwijl het boven de 20 graden kan stijgen wanneer de zon schijnt, maar die kan rond zo'n 10 graden liggen op een bewolkte dag. Bedenk wel, dit zijn gemiddelde omstandigheden, en op elk moment van het jaar kan je zon of bewolking treffen. Een indicatie over de seizoenen van El Cajas tref je in onze pagina van het klimaat van Cuenca, Ecuador, maar dan kouder en natter. Kijk ook naar Klimaat Quito en Klimaat Ecuador.

 

Click op onderstaand kaartje voor een gedetailleerde printbare kaart van Nationaal Park El Cajas:

Kaart Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Andes Gentiaantje, Cajas Nationaal Park Ecuador.EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Licopodium in Cajas Nationaal Park Ecuador.EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Gele composiet bloem, Cajas Nationaal Park Ecuador.

In het regenseizoen is de paramo bedekt met de meest kleurrijke bloemen en licopodium. Het Toreadora Meer ligt op de achtergrond.

 

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Ingang Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Bezoekerscentrum Cajas Nationaal Park Ecuador.

De ingang van het park

 

Het bezoekerscentrum

 

HET LAAGST GELEGEN MEER MET HET NEVELBOS

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Bezoekers Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Bergmeer Cajas Nationaal Park Ecuador.

Bezoekers genieten van het uitzicht op het meer en het Andes bos op de berghellingen.

 

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Oeverbegroeiing Cajas nationaal park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Rietvelden Cajas nationaal park Ecuador.

De meren liggen in een tijdens de laatste ijstijd door gletsjers uitgeslepen U-vormige vallei.

 

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Struik Rode Engelen Trompet, Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Bloem Rode Engelen Trompet, Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Gids Cajas Nationaal Park Ecuador.

Rode Engel Trompetten zijn prachtige inheemse Andes struiken en komen veel voor in de lager gelegen gedeelten van het park.

 

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Bergbeek Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Begeleide tour Cajas Nationaal Park Ecuador

 

DE HOGE PARAMO OP DE PASS VAN HET PARK

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Paramo bergmeer Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Paramo excursie, Cajas Nationaal Park Ecuador.

Paramo meer, Laguna Toreadora, op een zonnige dag. Doe altijd zonnebrandcrème op, zelfs op een bewolkte dag, want het UV-licht dringt zelfs door de wolken heen.

Het paramo meren zijn op een mistige dagen in mytieke kleuren gehuld. die varieren tussen 3100 en 4450die varieren tussen 3100 en 4450

   

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Rood-geel gentiaantje / tulpje, Cajas Nationaal Park, Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Hercules Knots, Nationaal Park Cajas. Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Hercules Knuppel, Cajas Paramo, Nationaal Park Cajas. Ecuador

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Hercules Club, Cajas Nationaal Park Ecuador.

De schitterende "Tulp" Gentiaantjes op de paramo worden tulpen genoemd (zie links boven).

De Giant Herculas club Puya bromelias zijn leden van de oudste vertegenwoordigers van de Bromelia familie.

   

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Bezoekers Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Touristen, Cajas Nationaal Park, Ecuador.

Iedereen met een goede gezondheid kan een niet al te inspannende wandeling maken door de hoge bergen van de paramo van Cajas. Voor laarzen wordt gezorgd.

 

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Andes Bergbos, Cajas Nationaal Park Ecuador.

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR: Andes hoogland bos, Cajas Nationaal Park Ecuador.

In veel delen van het land is het hoge andes Polylepis reticulata bos verdwenen, maar in Cajas liggen nog een paar goed-ontwikkelde bosjes die zich nu weer langzaamaan herstellen onder de volledige bescherming van het park.

 

Onze reizen zijn bijna dagelijks beschikbaar. Neem contact met ons op voor informatie en boekingen voor Nationaal Park Cajas. Ecuador.

 

EL CAJAS NATIONAAL PARK ECUADOR

Cuyabeno Lodge:

Shyris Park Toren, Av. de los Shyris N36-188 & Av. Naciones Unidas, Office 608, 6de verdieping, Quito

Tel. kantoor: (++593) (0)(2) 292 6153

Tel. mobile: (++593) (0)999 80 3395

Email: info@cuyabenolodge.com.ec