Logo WICECUYABENO LODGE

 

EnglishEspañolFrançaisNederlandsDeutschChineseRussian

 

AMAZONE INDIANEN REGENWOUD [ECUADOR]

werken samen met de

CUYABENO LODGE

AMAZONE REGENWOUD INDIANEN EN OUD RIJKWATERSTATER DRAAIEN DE BESTE AMAZONE JUNGLE LODGE TER WERELD: Lees dit ongelooflijke verhaal

 

Cuyabeno Nationaal Park

Het Cuyabeno Nationaal Park is het tweeds grootste beschermde natuurgebied van Ecuador, en het enige gebied met een aanzienlijke netwerk van meren en smalle rivieren en kreken. Het is het enige grote Amazone park in de wereld dat via een geasfalteerde weg bereikt kan worden! Dat betekent dat je je hotel in Quito op een comfortabele tijd kan verlaten, naar de Amazon stad Lagoagrio vliegen en je Amazon tour ruim vóór 12.00 uur kan beginnen! Ongeveer 450 kilometer lang en 150 kilometer breed, telt het park 590,112 ha van veelal ongerepte Amazone jungle zoals je kunt zien op Google Earth: De meren en smalle rivieren zijn het geheim van de zichtbaarheid van de natuur van Cuyabeno. In het Amazone-gebied hebben de meeste nationale parken hoofdzakelijk toegankelijke vanaf grote rivieren en missen ze smalle bevaarbare rivieren. Wanneer je te voet in het tropische regenwoud bent, zie je niet bijster veel. Wanneer je omhoog kijkt, is het contrast tussen de lucht en de bladeren zo groot, dat de bladeren er bijna zwart lijken en de dieren zitten zo hoog in de bomen, dat je ze nauwelijks kunt onderscheiden. Wanneer je je op een grote zijtak van de Amazone Rivier bent, voel je je nauwelijks dat je in een tropisch oerwoud omdat de oevers zo ver weg zijn dat je je net op zee waant. Bovendien zijn veel oevers van de grote rivieren ontbost.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over het Cuyabeno Reservaat, onze Cuyabeno Lodge (50% eigendom van Nederlandse natuurbeschermingsbioloog) in het bijzonder, en Ecuador in het algemeen. Onze lodge ligt op een eilandje aan de rand van het het Cuyabeno Meer, het mooiste plekje in het mooiste Amazone reservaat in heel Zuidamerika.  Hier vind je ons programma. Onze website heeft honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken.

 

Amazone Indianen in het Regenwoud van Ecuador

In Cuyabeno daarentegen zijn de oevers aan weerszijden zo dichtbij, dat je je echt in de jungle voelt, terwijl de smalle rivieren - bevaren met kanos van de ongelooflijk behendige Amazone Indianen in het regenwoud van Ecuador nog steeds voldoende opening bieden dat het daglicht op de zijtakken van de bomen en struiken valt. Met andere woorden, in Cuyabeno kan je zowel de bomen als het bos zien! Geen enkel ander nationaal park in het Amazonegebied van Venezuela tot Bolivia biedt dit soort jungle ervaring met wild zichtbaar vanaf het water! Daarom zijn de Cuyabeno Amazon tours de beste ter wereld!

 

AMAZONE REGENWOUD INDIANEN: Luchtfoto indianen in de Amazone

 

De Cuyabeno Lodge is de oudste jungle lodge binnen het Cuyabeno nationaal park en een van de oudsten in het Amazone-gebied. Het wordt beheerd door de internationale natuur beschermers die meegeholpen hebben het park op in te stellen en beschermen in samenwerking met de Siona Indianen. Je kan dus rondreizen met deze Indianen in het Amazonegebied. De lodge ligt op een schitterende plek op een schiereiland aan het Cuyabeno Meer. Gebouwd in 1989 door Neotropic Turis, was dit de eerste ecotoerisme lodge in een nationaal park in Ecuador. De Cuyabeno Lodge heeft nu een ook een boomkronendak uitkijk toren.

 

De Lodge wordt door Lonely Planet aangeraden vanwege z'n unieke lokatie en geweldige tours. Daarnaast zij wij gecertificeerd door de Rainforest Alliance onder ander vanwege onze uitstekende samenwerking met de Siona Amazone Indianen Regenwoud Ecuador. Een combinatie van een Galapagos Cruise en een bezoek aan Cuyabeno kan één van de hoogtepunten in je leven worden!

 

AMAZONE REGENWOUD INDIANEN:  Lekker luieren na een excursie naar het dorp van de Siona Indianen.

AMAZONE REGENWOUD INDIANEN: Amazone reizen voor iedereen

 

VEEL MEER DAN ALLEEN MAAR AMAZONE EXCURSIES!

We begonnen met het organiseren van ecologische excursies naar nationale parken vanaf het begin van de jaren tachtig omdat we bang waren dat veel touroperators niet de nationale parken bezochten maar in de plaats daarvan naar gemakkelijk bereikbare stukjes secundaire stukjes bos gingen en op die manier niet bijdroegen aan natuurbescherming. Wij vonden dat de nationale parken werkgelegenheid en economische kansen moesten bieden en dat de beste kansen daarvoor op het terrein van bezoeken aan nationale parken lagen. En dus begonnen we met het maken van speciale nationale park excursies in Ecuador en elders in Latijns Amerika. Onze nationale park reizen zijn opgebouwd uit modulaire pakketten zodat je zelf een reis kan samenstellen die helemaal op jouw voorkeuren is toegesneden. Bekijk op de volgende pagina`s wat wij zoal te bieden hebben:

Ontdek het Cuyabeno Wildlife Reserve.

Lees over onze voorzieningen

Laat me de Cuyabeno programmas zien

Vertel me meer over Galapagos

Vertel me ook wat over andere bestemmingen in Ecuador

 

AMAZONE REGENWOUD INDIANEN

Cuyabeno Lodge:

Shyris Park Toren, Av. de los Shyris N36-188 & Av. Naciones Unidas, Office 608, 6de verdieping, Quito

Tel. kantoor: (++593) (0)(2) 292 6153

Tel. mobile: (++593) (0)999 80 3395

Email: info@cuyabenolodge.com.ec