OTAVALO, DE INDIAANSE KUNST MARKT

INDIAANSE KUNST MARKT OTAVALO ECUADOR: SCHITTERENDE SOUVENIRS: Lekker shoppen naar spulletjes om mee te nemen. Fotos om smaak te pakken te krijgen

Otavalo moeder met kind

Otavalo Markt

De Indiaanse kunst mart van Otavalo - de Plaza de los Ponchos - is één van de grootsten en charmantsten van heel Latijns-Amerika en die kunstvoorwerpen vind je nergens anders in Zuid-Amerika. Veel motieven zijn beïnvloed door westerse kunst, zoals de patronen die geïnspireerd zijn door het werk van Escher, maar vervolgens zijn omgezet in inca figuren.

 

Felle kleuren, schitterende kunst en prachtige wollen geweven kleden, maken een bezoek aan Otavalo een absolute must. Laat ons je helpen vinden van een geweldige plek om te slapen, een prachtige lokale pub om een ​​avond door te brengen, zodat u Otavalo herinneren als een levenslange hoogtepunt.

 

Otavalo, de hoofdstad van het Otavalo kanton, is een grotendeels inheemse stad in de provincie Imbabura. De stad heeft ongeveer 100.000 inwoners en wordt omringd door enorme vulkanen: de Cotacachi 4.995 m, de Imbabura 4.630 m, en de Mojanda. De vrouwen lopen gekleed in witte geborduurde blouses met kanten mouwen en zwarte of donkerblauwe over rokken, met witte onder rokken. De mannen dragen witte broeken met donkerblauwe poncho's. Beide geslachten dragen hun haar in lange gevlochten staarten. De vrouwen dragen lange kralenkettingen van vergulde glazen kralen en koralen kettingen om hun polsen.

 

De Otavalo markt werd gebouwd met financiering van de Nederland ontwikkelingshulp in 1970 en ontworpen door de Nederlandse architect Tonny Zwollo. Het bestaat uit 90 betonnen paraplu-vormige kraampjes met bankjes. Om eerlijk te zijn: monsterlijk, maar wel fuctioneel en onverwoestbaar. Het meeste Otavalo textiel wordt geweven van schapewol (niet van alpaca wol omdat alpacas nooit in deze streken voorkwamen). Voor goedkopere tafel lakens worden kunstvezels gebruikt. Op het hoogtepunt van de markt op zaterdag, staan alle straten rond de Plaza de los Ponchos vol met kraampjes met kleden, sieraden, muziekinstrumenten, lederwaren, nep gekrompen hoofden, inheemse kleding, hand beschilderde schotels en schalen, tassen, kleding, kruiden, kluwen wol, groentes, vlees, enz, enz.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over het Cuyabeno Reservaat, onze Cuyabeno Lodge (50% eigendom van Nederlandse natuurbeschermingsbioloog) in het bijzonder, en Ecuador in het algemeen. Onze lodge ligt op een eilandje aan de rand van het het Cuyabeno Meer, het mooiste plekje in het mooiste Amazone reservaat in heel Zuidamerika.  Hier vind je ons programma en onze prijzen. Onze website heeft honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken. Geef onze paginas een "like"

Als je onze fotos mooi of onze info nuttig vindt. zou je ons helpen met een

 

Otavalo was oorspronkelijk uit een agrarische gemeenschap met tuinbouw op de rijke vulkanische Andes grond. Naar geland de Otavalo kunst bekender werd - geholpen door de schitterend traditionele kleding van de Otavalo indianen - begon het toerisme te vanaf de jaren 1970 toe te nemen, en de stad is nu één van de belangrijkste toeristen bestemmingen en er zijn nu verscheidene Posadas (in een koloniaal huis rond een binnenplaats), terwijl er schattige, romantische restaurantjes zijn waar de gasten vergast worden met traditionele Andes muziek.

 

Andere markten in de buurt van Otavalo

Jaarlijks wordt het inheemse zomerzonnewende festival gevierd, de zogenaamde Inti Raymi die plaats vindt rond 21 juni. Festiviteiten vinden plaats in verschillende steden in de regio, alsmede bij de Peguche waterval (email of bel ons voor details). Verscheidene steden in de buurt staan bekend om hun speciale ambachten: Cotacachi, is het centrum van de leer industrie van Ecuador, terwijl San Antonio, bekend staat om z'n houtsnijwerk; De straten staan vol ateliers met houtsnijwerk, fotolijstjes en meubelen. Al deze plaatsen kunnen gemakkelijk in 30 - 45 minuten rijden bezocht worden vanuit je posada - herberg- in Otavalo . Email of bel ons om meer informatie over de Indiaanse kunst markt van Otavalo en de omliggende dorpen.

 

Kunstmarkt Otavalo

Gegrafeerde Calebassen, otavalo kunstmarkt

Most people can't resist buying art craft in Otavalo.

 

Otavalo Indiaansen

Kunstmarkt Otavalo met de stallen gebouwd met Nederlandse Ontwikkelingshulp

Otavalo vrouwen babbelen gezellig met elkaar wanneer er geen touristen zijn.

 

De markt werd in de jaren zeventig gebouwd met Nederlandse ontwikkelingsgelden.

 

Otavalo kunst: kralen kettingen, handtassen, kleden en hangmatten

Pingelen op de Otavalo kunstmarkt

Andes muziek in Otavalo

Zalige traditionele muziek in een gezellig restaurantje.

Panfluit Andes Muziek Ecuador, Otavalo

Het Nederlandse hotel Doña Esther

Deze musikant was werkelijk fantastisch. We bleven tot we de laaste overgebleven gasten waren en hij zich verontschuligde dat hij ook naar bed moest.

Een gezellige posada - logies met ontbijt -  het eigendom van een aardig Nederlands stel dat al zo'n 15 jaar in Ecuador woont. Dit is de beste plek om te overnachten. We maken graag een reservering voor je.

 
 

 

 

Cuyabeno Lodge / Neotropic Turis Kantoor in Quito, Ecuador:

Edificio Shyris Park Avenida de los Shyris N36-188 & Av. Naciones Unidas, Oficina 608, 6de verdieping

Tel: (++593) (0)(2) 292 6153

Mobiel: (++593) (0)999 80 3395

Kaart

Vind het op de Kaart van Quito Zoom naar het adres op de gedetaileerde kaart!

Email

niks