Logo WICECUYABENO LODGE

 

EnglishEspańolFrançaisNederlandsDeutschChineseRussian

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN NATIONAAL PARK

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN + CUYABENO: FORSE KORTING COMBI-BOEKING. Wij boeken alle programmas: hotels, jachten, dagtochten, etc

 

 

Vakantie Galapagos

Een Galapagos vakantie is met geen woorden te beschrijven. De dieren lopen of vliegen niet voor je weg, net zoals in het paradijs. Maar vergis je niet, denk niet dat het ze niet uitmaakt of je er bent. Dieren die voor hun kroost zorgen worden wedegelijk zenuwachtig als je te dichtbij komt;. We hebben dat destijds voor het eerst ontdekt in 1975 door een hartslag metertje te plaatsen in nesten. De hartslag verdubbelde wanneer we in de buurt kwamen. Dus wees attent, blijf op een redelijke afstand en volg altijd de instructies van je gids op.

 

In de afgelopen eeuwen bezochten schepen Galapagos om er schildpadden in te laden. Schildpadden kunnen maanden zonder eten en drinken en beesten van meer dan een meter groot vormden uitstekend vers vlees voor de bemanning.

 

Beste taalgenoten, deze website geeft je informatie over het Cuyabeno Reservaat, onze Cuyabeno Lodge (50% eigendom van Nederlandse natuurbeschermingsbioloog) in het bijzonder, en Ecuador in het algemeen. Onze lodge ligt op een eilandje aan de rand van het het Cuyabeno Meer, het mooiste plekje in het mooiste Amazone reservaat in heel Zuidamerika.  Hier vind je ons programma. Onze website heeft honderden high-resolution fotos van Cuyabeno en Ecuador, met thumbnails die openen door ze aan te tikken.

 

Galapagos Jachten en hotels

Wij kunnen je helpen zoeken naar het meest geschikte Galapagos vakantie die past bij jouw budget. Aangezien wij zelf geen boot hebben, proberen we je niet onze eigen boot aan te praten. We proberen je te helpen het meeste waar voor je geld krijgen, en vragen slechts een kleine commissie voor onze bemiddeling. Vervolgens coördineren we je Galapagos programma met ons Amazone programma, je stadswandeling en welk ander vastelandsprogramma dan ook. 

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Kaart Galapagos Eilanden

 

Inheemse dieren van Galapagos

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Bartolome Eiland, Galapagos

Enkele van de beroemsten uitzichten van het Galápagos Nationaal Park zijn vanaf de top van de vulkaan op het Bartolome Eiland.

Pahoehoe lava op de Galapagos Nationaal Park.

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Pahoehoe lava op de Galapagos Nationaal Park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: De Nazca Booby, Sula granti komt voor langs het tropische oostelijke deel van de Stille Oceaan

De Nazca Booby, Sula granti komt voor langs het tropische oostelijke deel van de Stille Oceaan en is een frequente broedvogel van de Galapagos Eilanden.

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: De Nazca JanvanGent, Sula granti komt voor op Galapagos

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: De Nazca Booby, Sula granti komt voor op de Galapagos Eilanden

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: De blauwvoet Jan van Gent, Sula nebouxii, is een veel voorkomende broedvogel van de Galapagos eilanden

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: De blauwvoet Jan van Gent, Sula nebouxii, is een veel voorkomende broedvogel op Galapagos nationaal park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: De blauwvoet Booby, Sula nebouxii, broedvogel van Galapagos Nationaal Park

De Blauwvoet Jan van Gent, Sula nebouxii, is een veel voorkomende broedvogel van de Galapagos eilanden en van vele andere tropische en subtropische eilanden in de Stille Oceaan.

 

Ze verlaten zelden het nest als ze door mensen worden benaderd, maar dat betekent nog niet dat ze op hun gemak zijn. Als mensen dichtbij komen, loopt hun hartslag enorm op. Dus houd altijd afstand, en kijk altijd uit voor nesten met eieren op het pad en volg strikt de instructies van je gids op.

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: De enige tropische pinguďn ter wereld, de Galapagos Pinguďn. VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Tropische pinguďn de Galapagos Pinguďn op Galapagos Nationaal Park.

Boven: De enige tropische pinguďn ter wereld, de Galapagos Pinguďn.

 

 

Links: Galapagos Albatrossen die elkaar het hof maken.

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Galapagos Albatrossen, Galapagos Nationaal Park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Darwinvinken, Galapagos Eilanden

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Darwinvinken, Galapagos Nationaal Park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Mannetje Darwinvink, Galapagos

Er zijn 15 Darwin Vinken in de tanager familie; de meesten op de Galapagos-eilanden en één op het Cocos Island in Costa Rica. De Galapagos soorten werden voor het eerst door Charles Darwin verzameld tijdens de tweede reis van de Beagle en waren erg belangrijk voor de ontwikkeling van de evolutie theorie.

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: darwinvink, Galapagos Eilanden, Ecuador

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Galapagosbuizerd, Galapagos nationaal park

Galapagos Hawk.

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Grote Fregatvogel in vlucht, Galapagos Eilianden

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Mannetje Grote Fregatvogel, Galapagos Nationaal Park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Mannetje Grote Fregatvogel, Galapagos National Park, Ecuador

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Kolinie Grote Fregatvogel, Galapagos Eilanden

 

Fregatvogels behoren tot de familie van Fregatidae. Er zijn vijf soorten waarvan de Schitterende Fregatvogel, Fregata magnificens, en de Grote Fregatvogel, Fregata minor op Galapagos broeden in verscheidene kolonies. Ze lange puntige vleugels en staarten en de mannetjes hebben een rode keelzal die tijdens het broedseizoen wordt opgeblazen om een vrouwtje aan te imponeren. Zij zijn oceanische viseters die het grootste deel van hun voedsel afpikken van andere zeevogels door hen op te achtervolge totdat zij hun vangst opgeven.

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Boomcactussen op Galapagos eilanden

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Cactussen op de Galapagos Eilanden groeien uit tot bomen

 

Op Galapagos komen zes endemische soorten en 14 ondersoorten van cactussen voor. Zij groeien op de lager gelegen gedeelen van de eilanden waar weinig regen is en dienen als voedsel voor o.a. de Galapagos Land Leguanen en de Galapagos schildpadden. Verder bieden ze nestgelegenheid voor de Galapagos Cactus Vinken.

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Reuzeschildpad op Galapagos

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Reuzeschildpadden op Galapagos Nationaal Park in het bos

De Galapagos Eilanden zijn vernoemd naar de reuze schildpadden, "Galapagos" in het Spaans. Ze kunnen wel een paar honder jaar oud worden. Tijdens de vroege wereldhandel waren ze geliefd voedsel omdat ze maanden zonder voedsel en water kunnen overleven.

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Reuzeschildpadden fokkerij op het Darwin Biologisch Station, Galapagos Nationaal Park

 

Zeelieden laadden hun schepen vol met honderden schildpadden en op die manier werden de dieren bijna uitgeroeid. Dankzij een halve eeuw van fokprogramma's en beschermende maatregelen hebben de Darwin Foundation en de regering de meeste schildpad populaties weer kunnen herstellen tot niveaus waarmee ze weer in het wild op hun respectievelijke eilanden van herkomst kunnen overleven.

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Galapagos Lava Hagedis Galapagos National Park

De Galapagos Lava Hagedis is nog een endemisch reptielen groep met verschillende soorten op verschillende eilanden.

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Landleguaan Galapagos nationaal park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Mannetje Landleguaan op de Galapagos Eilanden, Santa Cruz

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Mannetje Land Leguaan komt voor op Santa Cruz, Galapagos

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Pronkende landleguaan op de Galapagos Eilanden

 

De Galápagos Land Iguana, Conolophus subcristatus, is een endemische hagedis in de Iguanidae familie. De Galápagos Land Iguana varieert per eiland in grootte en kleur. Er zijn twee soorten op het westelijk deel van de eilanden (C. rosada en C. pallidus) en één in het centrale deel (C. subcristatus).

 

Galapagos Land leguanen zijn doorgaans niet bang voor mensen en voeden zich met de Opuntia Cactussen. Het is altijd verbazingwekkend om te zien hoe ze een cactus opeten met stekels en al. Pas op dat je niet te dicht bij deze dieren in de buurt komt en probeer ze vooral nooit te raken. Hun beet kan uiterst pijnlijk zijn!

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Zeeleguaan, Galapagos Eilanden

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Zeehagedis, Galapagos Eilanden

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Galapagos Zeeleguaan, Galapagos Nationaal Park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Zeeleguaan tussen het zeewier, Galapagos Nationaal Park

De Galapagos Zee Leguaan.

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Oranje krabben on de Galapagos Eilanden

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Fel rode krabben op de Galapagos Eilanden

 

De "Red Rock Crab" of in het Spaans "Abuete Negro", Grapsus grapsus, komt veel voor langs de gehele tropische westkust van Zuid en Midden-Amerika en Mexico en nabijgelegen eilanden. Deze opvallende dieren houden zich in grote getale langs de waterlijn op, waar ze zijn een kleurrijke attractie vormen voor de bezoekers en een dankbaar objecten zijn voor fotografen.

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Dreigende Galápagos Zeeleeuw, Zalophus wollebaeki, Santa Cruz, Galapagos

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Groepje Galápagos Zeeleeuwen, Zalophus wollebaeki, Galapagos Nationaal Park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Galápagos Zeeleeuw, Zalophus wollebaeki, Galapagos Nationaal Park

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Galápagos Zeeleeuw, Zalophus wollebaeki, Galapagos Eilanden

 

De Galápagos Zeeleeuw, Zalophus wollebaeki, is een endemische soort van Ecuador, die alleen paart op de Galapagos Eilanden en Isla de la Plata. Deze speelse zeeleeuw is erg algemeen op de eilanden en tijdens het bronsttijd vergaren de mannetjes de vrouwtjes in hun harem. Het is fantastisch tussen deze speelse nieuwsgierige beesten te zwemmen, maar zorg wel uit de buurt van de harems te blijven, want de zware mannetjes zijn uiterst gevaarlijke en mensen die te dicht bij hun harem komen worden aangevallen. Volg altijd de instructies van de gids op.

 

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN: Dolfijnen rond Galapagos Nationaal Park

Niet alleen de eilanden van het Galapagos Eilanden Nationaal Park zijn beschermd maar ook de omringende zee.

VAKANTIE GALAPAGOS EILANDEN

Cuyabeno Lodge:

Shyris Park Toren, Av. de los Shyris N36-188 & Av. Naciones Unidas, Office 608, 6de verdieping, Quito

Tel. kantoor: (++593) (0)(2) 292 6153

Tel. mobile: (++593) (0)999 80 3395

Email: info@cuyabenolodge.com.ec