Logo WICECUYABENO LODGE

 

EnglishEspañolFrançaisNederlandsDeutschChineseRussian

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR

Vier Daags Programma Voor Cuyabeno

AMAZONEWOUD, ECUADOR: ONTDEK s'WERELDS SOORTENRIJKSTE OERWOUD. Zijn dit echt de beste reizen door het Amazonegebied van Ecuador om wild te zien in het ???

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Cuyabeno National Park Map.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Detailed map Cuyabeno Wildlife Reserve.

Volkanen zichtbaar vanuit het vliegtuig op een heldere dag.

Top kaart van Cuyabeno; Klik erop voor details.

 

Dag één in het Amazonwoud, Ecuador

Op de eerste dag van het Amazonewoud Ecuador programma in Cuyabeno Vlieg in een half uurtje van de hoofdstad Quito over de Andes naar de Lago Agrio, het oliestadje waar het Amazone laagland begint. Vraag voor de heenreis een raampje aan de rechterkant van het vliegtuig om de Cayambe te kunnen zien (bij goed weer natuurlijk).

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Lagoagrio Airport, the port of entry for visiting the Amazon in Ecuador.Best Amazon Tours in Ecuador: Private bus to Cuyabeno.

Vliegveld Lago Agrio.

Onze privé bus van LagoAgrio naar het reservaat.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Cuyabeno Entry station for Amazon Visitors in EcuadorAMAZONEWOUD, ECUADOR: Port of Entry for a visit of the Amazon in Ecuador at Cuyabeno

Cuyabeno ranger station aan de ingang. Vanaf hier begint je tocht echt: Een kano met buitenboordmoter brengt je over de meanderende Cuyabeno Rivier naar onze Cuyabeno Lodge.

 

Een fascinerende tocht door maagdelijk oerwoud, die je naar het grootste meer van het reservaat brengt, het Cuyabeno Meer. De Cuyabeno Lodge is de enige door de regering goed gekeurde accommodatie aan één van de zeven meren van het Cuyabeno Rivier systeem.

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Cuyabeno Lodge welcome sign welcoming you on your Ecuador Amazon visitAMAZONEWOUD, ECUADOR: Relaxing on the Cuyabeno Lodge deck during your Amazon visit in Ecuador

De ingang van Cuyabeno Lodge.

Lekker even uitrusten na de tocht.

 

Na aankomst kan je een lekkere warme douche nemen en gaan we lunchen. Na wat rust, kan je wat zwemmen in het meer; met wat geluk zwem je tussen de Amazone dolfijnen en met nog wat meer geluk zie je een Manatee. Maar die zijn er alleen bij tamelijk hoog water.

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Resting in hamacs at the Cuyabeno Lodge when visiting the Amazon in Ecuador.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Swimming at the Cuyabeno Lake during your Amazon visit in Ecuador

Siesta na de lunch.

Daarna lekker zwemmen in het meer.

 

Amazon Manatee at Cuyabeno Wildlife Reserve.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Amazon dolphin on an Amazon visit in Ecuador

Met een beetje geluk zie je een paar van éen van de twee soorten Amazone dolfijnen die hier voorkomen zwemmen. Veel zeldzamer in het gebied zijn de Amazone manatis of "zeekoeien".

 

Zodra het  gaat schemeren, gaan we na het avondeten per kano kaaimannen zoeken (nauw verwant aan krokodillen en alligators) langs de oevers van het meer. Je kunt hun ogen oranje zien oplichten in het licht van zaklampen. Soms, met een beetje geluk, kan je ook de reflexie zien van de ogen van een Ocelot Cat of Jaguar. De volgende nacht nemen we je mee op een nachtwandeling door het bos om met zaklantaarns kleine landdieren te zoeken. Dan kan je de gekste wezentjes tegenkomen zoals de spin hieronder. Boom kikkers zijn er natuurlijk overal, maar het is vaak erg moeilijk om ze te zien te krijgen. En op het moment dat je denkt dat je er eindelijk één in het beeld hebt van je camera, springt ie weg .

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Tree Frog of the Amazon Jungle seen on a night excursion when visiting the Amazon in Ecuador.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Nocturnal amazon animal found on an Amazon visit in Ecuador

 

Dagen twee en drie in het Amazonewoud, Ecuador

Omdat vogels het actiefste zijn in het krieken van de ochtend, begin je nog voor het ontbijt met vogels kijken, Wij hebben voor een redelijke prijs verrekijkers te huur.

Kijker

Moet je echt doen, want zonder verrekijker is je trip niet half zoveel waard. Denk ook niet dat je een verrekijker wel met iemand kunt delen, want dan mis je nog steeds de helft van de dieren die er te zien zijn en dat is doodzonde. Bovendien mist je reisgenoot de andere helft, wanneer jij door zijn/haar kijker zit te turen!

 

Vogels en de ochtend

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Make great friends at the Cuyabeno Lodge when visiting the Amazon in Ecuador.Siona woman preparing food during and Eciador Amazon Expedition visit.

Ontbijt na de ochtend excursie.

Bezoek aan het Siona dorp: Groente tuin met uitleg van een Siona vrouw; bereiding van maniok.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Heliconias can be seen on Amazon visits in Ecuador.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Beautiful flowers enlighten Amazon visits in Ecuador.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Heliconia in the Amazon tropical Rainforest seen when visiting the Amazon in Ecuador.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Amazon visitors enjoy orchid at Cuyabeno, Ecuador

Bloemen van het tropenwoud.

 

Na het ontbijt gaan we het "terra firma" of wel het iets hoger gelegen en beter minder moerassige bos bezoeken. De gids vertelt over het gebruik van bepaalde planten en dieren. Hoewel niet talrijk, vinden ze bijna altijd wel een bloeiende orchidee en heliconia.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Blue and Yellow macaws can be frequently seen when visiting the Amazon in Ecuador.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Black Mantled Tamarins at Cuyabeno Lodge, your comfortable hotel when visiting the Amazon in Ecuador.

Blauw-gele papegaaien zijn nog vrij algemeen in Cuyabeno.

Doodskopapen leven in groepen van tot wel 200 dieren.

 

Blauw-Gele Papagaaien vliegen al-krijsend over het Cuyabeno Meer, terwijl Hoatzins hun hese klankeren fluisteren wanneer ze in de Macrolobium bomen op zoek zijn naar voedsel. Misschien hoor je het mysterieuze aanzwellende geluid van de Brulapen of zie je een groep marmocet apen door de boomtoppen slingeren. Er komen 10 soorten apen in het gebied voor. Na een uurtje keer je terug naar de Lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt maak je met je Siona en je natuur gids een excursie door het bos om planten en wild te zoeken; Sommige Siona gidsen kunnen je vertellen over de medicinale planten en tradities van het oerwoud, maar de jongeren hebben die kennis niet meer geleerd.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Swamp trees, Macrolobiums, at Cuyabeno are frequently seen on Amazon visits in Ecuador.Epiphytes in the Amazon Jungle

Macrolobia bomen zijn bedekt met bromelias en orchideeën.

 

Na de ochtendexcursie, ontbijt in de Lodge. Na het ontbijt gaan we dieper het reservaat in over de Cuyabeno Rivier. Uitstappen voor een wandeling en een picknick lunch. In de late namiddag gaan we terug naar de Lodge. Mogelijkheid om te stoppen in het midden van het meer om te zwemmen bij zonsondergang.

 

Avondeten na het zwemmen, gevolgd door een avond excursie: Met je zaklamp op zoek naar nachtdieren zoals de boomkikkers, gordeldieren, fruitbats en natuurlijk talloze nachtinsecten.

 

Een bezoek aan het Siona dorp is altijd interessant: Een siona vrouw legt uit over de kruiden in de groentetuin. Rechts: Bereiding van manioc pannekoek op een aarden schaal boven een open vuur.

 

AMAZONEWOUD, ECUADOR: Vegetable garden of Amazon tribe visited during a visit of the Amazon in Ecuador.AMAZONEWOUD, ECUADOR: Amazon Rainforest tribal Woman prepairing manioc for visitors of the Amazon in Ecuador.

 

De avonden zijn altijd ontspannen en gezelling met de geluiden van het oerwould en zonder radio of televisie.

 

Gezellig met elkaar plezier maken, of.......

lekker een poosje lezen.

 

Dag vier in het Amazonewoud, Ecuador

Op dag vier heb je waarschijnlijk hetzelfde gevoel dat veel van onze bezoekers voor je hadden: "Het ging het allemaal veel te voorbij". Misschien word jij een van onze regelmatige bezoekers die terug blijven komen voor een speciaal programma van een of twee weken. Hoe dan ook, je zal in de ochtend moeten vertrekken om weer op tijd het vliegtuig of de bus in Lago Agrio te nemen. Per motorkano terug over de Cuyabeno Rivier naar de brug, waar je vervoer klaarstaat om je naar het vliegveld of het busstation te brengen. Tijdens de vlucht kun je bij goed weer het Cayambe National Park en de Cayambe Vulkaan zien. Voor de terugreis vraag een raamstoel aan de linkerkant.

 

Wil je langer blijven?

Dat kan. Voor degenen met meer tijd zijn langere verblijven mogelijk en die zijn zeer aan te bevelen, aangezien je zo het gebied veel gerelaxter kunt ervaren en het Amazonewoud en de moerassen beter kunt leren kennen.

 

Hoe te boeken voor de lodge?

Onze Amazonewoud Ecuador programmas zijn bijna altijd op maat voor onze bezoekers en wij proberen ons zoveel mogelijk aan te passen aan een ieder's reis schemas. Om misverstanden te voorkomen bieden wij dus geen on-line betalings mogelijkheid. Stuur ons gewoon een mailtje naar en wij reserveren je boeking, vooropgesteld dat er plaats is. Voor je vertrek moet je in Quito betalen op dit adres.

 

Cuyabeno Lodge:

Shyris Park Building, Av. de los Shyris N36-188 & Av. Naciones Unidas, Office 608, 6th floor, Quito

Phone Office: (++593) (0)(2) 292 6153

Cell (mobile) phone: (++593) (0)999 80 3395

Email: info@cuyabenolodge.com.ec